Coada-şoricelului tratează transpiraţia excesivă

Transpiratia excesiva (sau hiperhidroza) reprezinta o hiperstimulare a glandelor sudoripare. Poate fi generala sau locala (la nivelul axilelor, palmelor, plantelor). Cauzele care genereaza aceasta problema sunt reprezentate de dezechilibre hormonale sau emotionale ce apar in diferite perioade ale vietii si se amelioreaza treptat (pubertate, menopauza) sau insotesc anumite afectiuni (infectii, tulburari endocrine, distonii neurovegetative, stress).
 
Studii făcute de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Iaşi, în 1988, au pus în evidenţă faptul că băile generale cu extract apos de coada-şoricelului, făcute de 2-3 ori pe săptămână, reduc transpiraţia, previn erupţiile cutanate produse de combinaţia de transpiraţie şi praf, menţin sănătatea pielii.
 
Pentru a obţine aceste efecte, se pun 5 litri de infuzie combinată de coada-şoricelului la o cadă de baie, în care se stă 30 de minute.
 
Procedura se repetă de 2-3 ori pe săptămână, mai ales în sezonul cald.
 
Regimul de viata are si el o influenta pozitiva/negativa asupra aparitiei transpiratiei in exces. Persoanele cu hiperhidroza ar trebui sa reduca consumul de proteina animala, de lactate grase, de condimente picante, prajeli, afumaturi, exces de alcool, cafea, bauturi energizante, fumat. Alimentatia ar trebui sa se bazeze pe legume si fructe proaspete. Hidratarea este esentiala, cu apa, sucuri naturale, ceaiuri. De asemenea este indicata o imbracaminte confectionata din fibre naturale.
 
Este bine sa folosim deodorante naturale, cu extracte ce regleaza excesul de transpiraţie, inhiba dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii (si implicit elimina mirosul neplacut), elimină iritatiile pielii sensibile prin hidratare şi calmare: aloe vera, piatra de alaun, ceai verde, salvie, hamamelis, ceara albine, ulei esential de lavanda, citronella, tea-tree, salvie.
 

Vizitati www.HemoStop.ro

Preluarea pentru republicarea completa sau partiala a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societatii Bioelite Green

Comentarii

  • Momentan nu sunt comentarii! Fii primul care adauga un comentariu!
Adaugă comentariu
Folositi aceasta rubrica doar pentru comentarii legate de acest subiect. Daca doriti sa ne contactati pentru alt motiv, click aici.